Dzisiaj zrobiłam ze śliwkami , ale niedawno z rabarbarem. Wszystkie owoce dozwolone. Ciasto pycha i bardzo proste w wykonaniu. Masło z cukrem i esencją waniliową utrzeć na gładką masę. Następnie dodawać po jajku, cały czas mieszać. Teraz już dodać wszystkie składniki suche, dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm wysmarować masłem i obsypać delikatnie bułką tartą. Wlać ciasto i obłożyć owocami. Piekarnik nagrzać do 100C, włożyć ciasto zwiększyć temperaturę do 180 C i piec 40 minut. Ja piekłam w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl