Przepis na : obiad
Wiele osób nie kupuje indyka, bo kojarzy go z całym wielkim pieczonym w całości, nie wie, gdzie się go kupuje albo nie wie, co można z niego ugotować. Szef kuchni Szymon Szlendak postanowił to zmienić na warsztatach z programu “Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości.” Warsztaty takie to nie tylko przepisy, ale też możliwość dowiedzenia się o wartości odżywczej mięsa indyczego oraz wysokiej jakości produkcji rolno- spożywczej w Polsce i całej Unii. Fot. Aleksandra Olczak Dlaczego indyk jest zdrowy? Mięso ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...