PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym
SKŁADNIKI: 2 piersi kaczki ze skórą szczypta pieprzu i soli smalec z gęsi (moze byc zwykly olej) konfitura śliwkowa sok ze świeżej jednej pomarańczy SPOSÓB; Piersi kaczki myjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem Sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałości piór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą Piersi posypujemy z obu stron nieduża ilością soli i szczyptą pieprzu piersi kładziemy na nierozgrzanej patelni, skórą do dołu i włączamy ogień na maks... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion
Autor
Viola cooks with passion
Z miłością i pasją do gotowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi, pierś, kaczki, piersi z kaczki, fasolka, boczek, mięso, ziemniaki, pieczone ziemniaki, roladki, śliwka, fasolka szparagowa, pieczony boczek, drugie danie, mięsa pieczone
Inne przepisy z Viola cooks with passion
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję