PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym

PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym

PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym

SKŁADNIKI: 2 piersi kaczki ze skórą szczypta pieprzu i soli smalec z gęsi (moze byc zwykly olej) konfitura śliwkowa sok ze świeżej jednej pomarańczy SPOSÓB; Piersi kaczki myjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem Sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałości piór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą Piersi posypujemy z obu stron nieduża ilością soli i szczyptą pieprzu piersi kładziemy na nierozgrzanej patelni, skórą do dołu i włączamy ogień na maks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję