Knedle ziemniaczane z morelami

Knedle ziemniaczane z morelami

Knedle ziemniaczane z morelami

Knedle ziemniaczane znane są w kuchni austriackiej, czeskiej i polskiej. Różnią się jednak nadzieniem, które może być na słodko, słono lub ostro. Bardzo popularne u nas są ze śliwkami lub truskawkami. Moje knedle, a właściwie kule ziemniaczane, nadziałam morelami. Wyszły bardzo okazale. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ugotowanych ? 250 g mąki pszennej ? 1 jajko ? sól Nadzienie ? 12 moreli ? 3 łyżki płatków migdałowych ? 3 łyżki cukru ? 1 łyżka śmietany Śmietanka ? 500 ml słodkiej śmietany ? 1 cukier waniliowy ?... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.