Już dość dawno nie dodawałam żadnego przepisu na słodkości, więc pora nadrobić trochę zaległości. Na niedzielę upiekłam coś bardzo prostego, ale smacznego. Zwykłe ciasto ucierane na oleju z mrożonymi jagodami. Chciałam w ten sposób spożytkować trochę zapasów z zamrażalki. Przy okazji wykorzystać też nadmiar jaj. Jest to ciasto na dużą blachę, na ośmiu jajach. Do ciasta można użyć dowolnych owoców świeżych, z puszki, czy mrożonych. Robiłam już takie ciasto z jabłkami, śliwkami, truskawkami, a teraz z jagoda...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...