Piernik staropolski - część 2, pieczenie

Piernik staropolski - część 2, pieczenie

Piernik staropolski - część 2, pieczenie

Świąteczne zamieszanie spowodowało, że nie miałem nawet czasu dodać drugiej części przepisu na piernik staropolski. Jednak sądzę, że każdy zna ów przepis bardzo dobrze, a jeśli nawet nie, to w Internecie można znaleźć go na każdym kroku. Dla tego dzisiaj tylko uzupełnienie obiecanego przeszło miesiąc temu wpisu.Składniki:gotowe ciasto na piernik staropolski (z tego przepisu)600-800 g domowych powideł śliwkowychPolewa czekoladowa:200 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)60 g masła100-200 g orzechów włoskich do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, ciasto, orzechy włoskie, orzechy, polewa, włoska, polewa czekoladowa, przepisy na święta, czekolada, świąteczne przepisy, śliwka, ciasto z orzechami, bożonarodzeniowe, imbir, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ze śliwką, ciasto na niedziele, ciasto z bezami, domowa czekolada, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.