Pierogi pilzneńskie z borówkami - tradycyjny przepis woj. podkarpackiego

Pierogi pilzneńskie z borówkami - tradycyjny przepis woj. podkarpackiego

Pierogi pilzneńskie z borówkami - tradycyjny przepis woj. podkarpackiego

Przepis na : obiad

Pierogi pilzneńskie z borówkami, to przepis z tradycyjnej kuchni województwa podkarpackiego. Znajduje się on na liście produktów regionalnych i tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na stronie Ministerstwa możemy poczytać na temat tradycji: Jak podają Maria Lemnis i Henryk Vitry w książce pt. W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Wydawnictwo Interpress, Warszawa, s. 306: Pierogi to jedna z tych potraw, która wywodząc się przypuszczalnie z dawnej kuchni słowiańskiej, ludowej – zdobyła ogrom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.