Kolorowa Sałatka Imprezowa ;) 8267brokuły gotujemy al dente. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Doprawiamy go pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zalewamy sosem składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczka
Tuńczyk w muszelce ;) 10576szczypior. Pora kroimy w cienkie talarki, które w trakcie mieszania powinny nam się rozpaść. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu, musztardy i przypraw robimy sos. Mieszamy sos z resztą składników i odstawiamy na godzinę do lodówki. Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce. Makaron
Czerwona Porzeczka
Masło jabłkowe 82Niemczech Apfelkraut. Ten gęsty mus jabłkowy podawany jest z chlebem i cienko pokrojonym serem lub z tradycyjną niemiecką pieczenią z mocno marynowanego mięsa nazywaną Sauerbraten. Do mięs pasuje też sos jabłkowy , który jest nieco mniej słodki. Słodsza wersja, przyrządzana z gruszek i jabłek, jest bardziej popularna w Belgii i znana jest jako sirop de Liège. W wielu krajach pasteryzowane masło
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ubijana feta z pieczonym bakłażanem i granatem 81dania kuchni śródziemnomorskiej: Halloumi zapiekane po grecku Soutzoukakia – aromatyczne greckie klopsiki Śródziemnomorska sałatka z tuńczykiem Lasagne ze szpinakiem Sałatka z tortellini i mozzarellą Bolognese – oryginalny przepis na sos boloński Drukuj Ubijana feta z pieczonym bakłażanem i granatem #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star
Na-talerzu.pl
Wegański gulasz z ciecierzycą. 113zawartość białka, ponieważ zastępuje im zwierzęce białko. Wskazana jest dla osób odchudzających się, bo jest niskokaloryczna. Cieciorkę wykorzystuje się do wykonania hummusu, czyli pasty do pieczywa lub dipu do sosów. Groch włoski zmniejsza zachorowanie na raka jelita grubego, pozytywnie wpływa na płodność. Dobrze wpływa na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Wspiera odporność naszego organizmu. Obniża poziom cholesterolu we krwi
Zdrowy Styl Joanny
Potrawka z udek z kurczaka z marchewką i koperkiem 141soczyste i delikatne, zawsze się udają. Zobaczcie przygotowanie potrawki z udek kurczaka krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Kurczak w sosie koperkowym jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy tylko oprószyć mięso przyprawami, podsmażyć z warzywami, a potem krótko dusić. Udka w przeciwieństwie do piersi bardzo trudno wysuszyć, więc to idealne danie
Lekcje w kuchni
Potrawka z kurczaka ze szparagami 172zielonych szparagów . Najnowsze danie, które chcę Wam polecić to potrawka z kurczaka ze szparagami właśnie. Potrawka z kurczaka to połączenie zielonych szparagów z soczystym udźcem z kurczaka, marchewką oraz sosem śmietanowym z dodatkiem czosnku i tymianku. Ja tę potrawkę lubię podawać z gotowanym ryżem, możecie ją jednak zaserwować z innymi dodatkami. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCooks
Makaron szpinakowy z pstrągiem w sosie śmietanowo - porowym 149Danie petarda. Pstrąg wędzony świeżutki, sos śmietanowo - porowy idealnie nadaje się z czerwonym pieprzem. Danie szybkie, wyraziste w smaku, idealne na obiad, polecam. Makaron z pstrągiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Sos curry z czarną porzeczką 132łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego -2 łyżki łagodnego ketchupu -1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki -1 ząbek czosnku -2 łyżeczki curry Wszystkie składniki dokładnie, ręcznie wymieszać. Odstawić sos na godzinę przed podaniem do lodówki, aby smaki się zintegrowały. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemyslenia
Szaszłyki warzywne 136grilla. Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie (w dwóch kolorach) 300 g pieczarek 2 papryki (w dwóch kolorach) 2 cebule (w dwóch kolorach) marynata 6 łyżek oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie myję, osuszam. Bakłażan przekrawam na pół i kroję razem z cukinią w plastry
magiczna kuchnia Kasi
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-szpinakowym z suszonymi pomidorami 496fantastycznym mięsem, które doskonale komponuje sie z różnymi dodatkami. W tym daniu wykorzystałam między innymi świeży szpinak i suszone pomidory, a wszystko jest zatopione w słodkiej śmietanie. Wyszedł wspaniały sos z mięsem i dodatkami, który możecie podać z makaronem Co potrzeba: 1kg piersi z kurczaka, 2 średnie cebule, 1 pełna łyżka masła, 400 g śmietany 30%, 100 g świeżego szpinaku
Bułka z Chlebem
Majonez z gotowanych jajek 143domowy majonez gotowy w 10 minut. Przepis na majonez domowy bez surowych jajek jest bardzo prosty. Poniżej znajdziesz dwa sposoby, na jego przygotowanie, a na blogu kilka propozycji na sosy do jajek na zimno . Domowy majonez z gotowanych jajek obficie doprawiony młotkowanym czarnym pieprzem. Majonez z gotowanych jajek wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 3 małe jajka (rozmiar
Cztery Fajery