Chutney pomidorowy

Chutney pomidorowy

Chutney pomidorowy

Tym razem kolejny sos indyjski na bazie pomidorów i jabłek oraz korzennych przypraw. Chutney pomidorowy bardziej ostrzejszy niż śliwkowy, przynajmniej w moim przepisie. W posmaku wyraźnie czuć goździki, więc jeśli ktoś nie lubi można dać ich mniej.  TU Chutney śliwkowy . SKŁADNIKI 1 kg dojrzałych pomidorów 1/2 kg jabłek (najlepiej kwaśne,np. antonówki) 4 cebule średniej wielkości świeży imbir ok 2 cm 5-6 ząbków czosnku 2 małe ostre papryczki lub łyżeczka pieprzu cayenne 3 szklanki rodzynek 1/2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję