Składniki na 2 porcje: • 2 duże plastry polędwicy cielęcej • sól, biały pieprz Farsz • 1/2 fileta z kurczaka • 4 grzybki suszone • 1/2 szklanki orzechów laskowych • natka pietruszki • sól, pieprz biały Sos • kilka prawdziwków mrożonych • 1 szalotka • 5 łyżek śmietany 30% • 100 ml białego wina • sól, biały pieprz Ziemniaki • 4 ziemniaki • 1 łyżka maku • 2 łyżki masła • 2 łyżki śmietany • sól, pieprz Warzywa • 1 marchew • 1/2 cukini • 2 łyżki masła Wykonanie: • Polędwczki rozbić tłuczkiem, nadać im ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...