Od najmłodszych lat uwielbiałam ziemniaki i wszystko co z nimi związane. I choć w domu najczęściej serwowano tłuczone ziemniaki z koperkiem, bez żadnego dodatku masła, śmietany, kefiru czy mleka to dziś nie mogę się powstrzymać, by nie dodać do nich nabiału, utrzeć na gładko, poczuć delikatny maślany smak.. Uwielbiam puree i już! Puree przygotowuję na kilka sposobów: do utłuczonych ziemniaków dodaję kefir, maślankę dodaję jogurt naturalny i masło dodaję mleko i masło dodaję samo masło dodaję różne słodkie ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...