Aromatyczne placki z batatów z dodatkiem cebuli, czosnku, mąki i jajek to pyszna propozycja na ciepłe śniadanie, obiad i kolację. Doprawione kurkumą i gałką muszkatołową. Podasz je z jogurtem i pomidorami bądź w wersji obiadowej z warzywnym sosem. Chrupiące i proste w przygotowaniu. Placki warzywne, które smakują na ciepło i zimno. Placki najczęściej podaję z jogurtem, kwaśną śmietaną, posiekanym pomidorkiem i cebulą. Świetnie smakują polane delikatnym sosem pieczarkowym . Zapraszam po mój sprawdzony przepis... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...