Od jakiegoś czasu wszyscy się zachwycają buddha bowl, nazwaną po polsku miseczką rozmaitości. Wiadomo, czasem mody jedzeniowe są bardzo dziwne, ale ta akurat całkiem fajnie nam
slodkokwasnaplZdrowa pizza z mąki orkiszowej z batatami, nerkowcami i domowym sosem pomidorowym to nasza druga ulubiona fit pizza (obok Pizzy orkiszowej z mozzarellą i pomidorami ), w której gustuje cała nasza rodzinka. Połączenie słodkich batatów, z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło, jak również
Moja Delicjarème fraîche, czyli z francuskiego świeża śmietana to królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni
Food Squareszybką przystawkę, przygotujcie roladki z szynki. Przystawka ta idealnie będzie pasować na spotkanie ze znajomymi, Święta Wielkanocne, czy Bożego Narodzenia. Jako dodatek do roladek możecie podać chrzan, ćwikłę, albo sos czosnkowy . Roladki z szynki – składniki 12 dużych plastrów szynki 4 jajka 100 g szynki w kawałku szczypiorek 1/2 czerwonej papryki sól pieprz łyżka majonezu Roladki z szynki – przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!puszki wraz z zalewą, posiekane liście bazylii, suszoną bazylię, suszone oregano oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować bez przykrycia, na średnim ogniu, aż do częściowego zgęstnienia sosu, przez około 20 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną fasolkę, wymieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Pod sam koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku
Gospodyni Miejskawoda odparuje, zalać świeżą wodą (1,5-2 szklanki), doprowadzić do przenia. Posmażone pulpety dodać do pieczarek, całość gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Wyjąć mięso. Zagęścić sos - 2 łyżki mąki wymieszać z 2 łyżkami śmietany i odrobiną zimnej wody. Wlać do pieczarek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać z powrotem mięso i zagotować. 5. Podawać z ulubionymi
Kuchnia domowa AniZdrowa pizza z mąki orkiszowej z mozzarellą, pomidorami i rukolą , na domowym sosie pomidorowym to nasza ulubiona pizza fit, którą często robimy i nie mamy wyrzutów sumienia po jej zjedzeniu. Nasza córeczka tak bardzo ją polubiła, że często prosi o jej przygotowanie. Przepis na tę pizzę pochodzi z książki „Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem” i wg autora
Moja Delicjagotowania będzie można jej dolać, jeśli nazbyt odparuje. Dodajemy pokrojoną cebulę, ziele angielskie, kilka listków laurowych. Gotujemy pod przykryciem minimum godzinę, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby dolewamy wody. Sos który zostanie po gotowaniu zagęszczamy mąką lub śmietaną. Pyszny domowy obiad gotowy
MarcinChefodmrozić zmiksować dodać 1/2 szklanki wody zagotować posłodzić wg uznania ,dodać cukier waniliowy • W 1/2 szklance wody rozmieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej wlać na gotujące truskawki zagotować. • Sosem polać ugotowane kluski
W królestwie smaków Beatyrodem z popularnego "Chińczyka", a jednak tysiąc razy lepszy, bo bez glutamininau sodu i innych niepożądanych dodatków. Zawsze lubiłam to danie, a nigdy nie robiłam. Okazuje się, że sos jest bajecznie prosty do przygotowania i to z powszechnie dostępnych składników. Uwielbiam połączenie mięsa z owocowymi dodatkami. Dla mnie danie jest zachwycające. Polecam użycie świeżego ananasa! Ulepek z puszki raczej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybki i smaczny sos chrzanowy. Nieodzowny dodatek Wielkanocnych posiłków. Składniki : łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej pół szklanki bulionu 2 łyżki śmietany 18% 1-1,5 łyżki chrzanu tartego sól, pieprz Przygotowanie : W rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę robiąc zasmażkę. Dodajemy chrzan i chwilkę podsmażamy pozbywając się w ten sposób nadmiaru octowego smaku. Bulion i śmietanę dodajemy
Mechanik w kuchniSos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do "F"szystkiego :P Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki oleju 150 ml jogurtu 150 ml gęstej śmietany 1 mała cebula sok z jednej cytryny 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier 1 ogórek
R'n'G Kitchenpieprz czarny mielony Sposób wykonania : W szystkie składniki daj do miski lub rondla , dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Gotowe ! Jeśli chcesz możesz jeszcze udekorować sos wg. uznania i pomysłu. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneTradycyjny angielski sos do jagnięciny.Rewelacyjny i banalny w przygotowaniu. Składniki: duży pęczek świeżej mięty 1 łyżka cukru szczypta soli 4 łyżki białego octu 4 łyżki wrzątku Miętę bardzo drobno posiekać, dodać cukier, sól, zalać wrzątkiem i dodać ocet. Zostawić na 1/2 godziny. Podawać do pieczeni jagnięcej (albo innego, pieczonego mięsa). Rewelacja
stajnia gołębie od kuchniłyżki dżemu żurawinowego sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie razem. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tuż przed podaniem możesz udekorować sos łyżeczką dżemu żurawinowego. Smacznego
Przepisy i porady kulinarne