Ostatnio na blogu trochę zasłodziłam i zasypałam Was słodkimi przepisami. Dziś zaproponuję coś na obiad. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis nie tylko na święta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldwody. Dodać bulionetkę i zioła. Dusić pod przykryciem ok pół godziny. Po tym czasie wyjąć roladki i usunąć sznurek. Mąkę wymieszać z 1/2 szkl zimnej wody i nadal gotując sos wlewać stopniowo, mieszając aby uzyskać pożądaną konsystencję
Smakołyki AsiSos beszamelowy to kremowa tekstura i podstawa wielu dań kuchni europejskiej. Beszamel to idealny dodatek do lasagne, zapiekanek, gotowanych warzyw i wielu innych dań. Składniki: 80 g mąki 1/3 kostki masła ok. 1,5 szkl. mleka sól pieprz biały gałka muszkatołowa Przygotowanie: Z masła i mąki robimy zasmażkę - masło rozpuść w garnku i dodaj mąkę. Wszystko mieszamy
Alutka-Gotujeoleju kokosowym po kilka minut z każdej strony. Do garnka wlać sok z cytryny - lekko zredukować. Następnie wlać śmietankę, przyprawić i trzymać na ogniu ok 15 min niech się sos nieco zredukuje. Wsypać posiekany koperek i gotowe.... Smacznego
Gaździnka warzywiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony – najczęściej gości u mnie chyba penne. Uwielbiam je zarówno z mięsem, warzywami, jak i różnego rodzaju sosami. Dziś mam dla Was przepis na serową ucztę z pełnoziarnistym makaronem! Takie danie jest idealnym pomysłem na sycący, rodzinny, szybki obiad! Nie będzie wykwintnie jak w 5 gwiazdkowej restauracji, ale będzie mega mega smacznie! Dodatek prażonej bułki
Ostra na SłodkoPESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI to kolejna z nieskończenie wielu wariacji... Artykuł PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDelikatny sos jogurtowo-cytrynowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryb, mięs, świeżych warzyw czy pieczonych ziemniaków. Polecam :) Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego sok z 1/2 cytryny starta skórka z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, sól Wykonanie: Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jogurt wmieszać ze skórką i sokiem z połowy cytryny
magiczna kuchnia Kasiokoło 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Gdy będzie al dente, odcedzamy go na durszlaku i dodajemy go to sosu. Mieszamy cały czas podgrzewając. Nakładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem
Qchnia po prostuzupę pieczarkową zagęszczoną zdrową kaszą jaglaną, która w zupełności zastąpi cały obiad. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 1 marchewka, 4 ziemniaki • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki sosu sojowego • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki • natka pietruszki • 1/2 szklanki kaszy jaglanej Wykonanie: • Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce
To co kochamDzisiejsza moja propozycja, to pomysł na wykwintny, bardzo smaczny obiad z piersi indyczej. Smak sosu wyraźny, idealnie pasujący do indyka. Sama nie przepadam za indykiem, ale w tej wersji nawet bardzo mi smakował. Jednym słowem jest to danie dla tych, którzy lubią kminek i cebulę :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryDzień dobry ! J eżeli nie macie pomysłu na obiad proponuję Wam upiec pieczeń rzymsk ą, do tego polecam sos pieczarkowy i kasz ę gryczaną. Jest to i dealne połączenie i zawsze smacz ny obiad :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Majonez mieszamy z solą, pieprzem, curry i tak przygotowany sos łączymy z sałatką. Przed podaniem warto sałatkę wstawić na 2-3 godziny do lodówki, będzie smakowała jeszcze lepiej :) Sprawdźcie :) Smacznego! Post Sałatka z ryżem i serem żółtym pojawił się poraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj mamy dla Was pyszny przepis na klopsiki z bazylią w karmelizowanych pomidorach. Klopsiki wyszły soczyste z posmakiem bazylii w lekko słodkim sosie z karmelizowanych pomidorów. Przepis powstał w ramach akcji, w której i my bierzemy udział tj. Podejmij wyzwanie Ramy – Smaż jak szef kuchni „100 pomysłów na…” :) Mamy nadzieję na nasz pomysł
Kuchenne Wariacjebyło nieco stresujące, jednak napięcie umiejętnie rozładowała pani Ewa, prowadząc rozmowę w sposób bardzo naturalny. Później jeszcze jednak powtórka, by wszystko było idealnie i czas na degustację. Dorsz z sosem malinowym był przepyszny – równie dobry, albo i nawet lepszy od tego, który sam przygotowuję. Od pani Ewy dostałem jeszcze książki kucharskie i zestaw produktów firmy Gellwe. Ja odwdzięczyłem się przygotowanym
MarcinChefłososia rozdzielam na mniejsze cząstki, dodaję do rozpuszczonego już mascarpone. Przyprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszam i gotuję razem jeszcze chwilę. Makaron odcedzam, dodaję do sosu i dokładnie mieszam. Smacznego
Cook&Love