wlać masę jajeczną cały czas energicznie mieszając. W tym momencie należy bardzo uważać, aby jajka się nie ścięły. Przed wlaniem masy jajecznej można nawet całkowicie wyłączyć gaz, a sos nabierze odpowiedniej konsystencji dzięki gorącemu makaronowi. Posypać resztą sera. Smacznego <3 *prawdziwa carbonara nie zawiera śmietanki, ale mnie i wielu osobom które znam dużo bardziej smakuje
Cook&LoveCudowne odkrycie! Zakochałam się w tym dżemie, a w zasadzie sosie z pomidorów - nie ważne jakiego użyję określenia - smak zachwyca. Jest idealnie zbilansowany- odrobinę słodki na początku, pikantny i miło rozgrzewający przełyk na końcu. C harakteru i specyficznego smaku nadaje ocet balsamiczny i imbir. A wszystko dzięki temu, że miałam sporą nadwyżkę pomidorów ze wsi i chciałam uratować
Cook&Lovezagotowuję i dodaję rozdrobnioną gorgonzolę. Cały czas mieszając czekam aż się rozpuści. Następnie przyprawiam solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron dodaję na patelnię i dokładnie łączę z sosem. Smacznego
Cook&Loveodrobiną oliwy. Wędlinę dojrzewającą kroimy w paski, na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy wędlinę. Smażymy do uzyskania pożądanego poziomu chrupkości. Ugotowany makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy sos z rondelka, mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze. Posypujemy chipsami i startym parmezanem. Smacznego
Cook&LoveOstra pasta z pomidorków cherry wyszła znakomicie i z chipsami tortilla smakuje wyśmienicie. Można ją do sosów, zup jako dodatek smakowy dodawać lub z makaronem podawać. S topień ostrości sami wybieracie i p apryką chili według siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru
Moniki SmakołykiThai to słynne danie kuchni tajskiej. Jest to nic innego jak smażony makaron z woka z jajkiem, krewetkami, kiełkami fasoli mung oraz pysznym sosem słodko – kwśnym. Ja przedstawiam Wam moją wersję Pad Thai, którą przygotowałam ostatnio dla swojej połówki na kolację Pad Thai przygotowałam w WOK’U od Ballarini przeznaczonego
Marta Gotujezachwyci każdego. Potrzebujemy: 150 g ugotowanego i przestudzonego białego ryżu 1 duży ogórek szklarniowy pół puszki zielonego groszku pół puszki czerwonej fasoli 200 g pomidorków koktajlowych sos czosnkowy - przepis -> klik garść posiekanej natki pietruszki Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki.. Fasole oraz groszek dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki
Kolejny blog o gotowaniuKURCZAK TIKKA MASALA to marynowane w ostrych, rozgrzewających przyprawach kawałki mięsa w jogurtowym sosie. Danie pochodzi z kuchni indyjskiej, ale podbiło serca mieszkańców Wielkiej Brytanii! Artykuł Kurczak tikka masala pochodzi z serwisu MenMagazine
Menmagazineniej 4 tłuszcz 5 ō- samogłoska w wymowie między o i u; są 6 naprawdę 7 dużo 8 pomaga 9 przez to 10 pozwolić sobie 11 sos 12 przypadek 13 kiedy 14 znaleźli 15 nogi 16 garść 17 najpierw 18 zaraz 19 garnuszka 20 salaterki 21 później 22 użyć 23 wrzućcie 24 pokrojoną 25 wyjmijcie Artykuł Gańś ze żurawinōm
Chop w kuchniMule można przyrządzać na różne sposoby, dzisiaj mam mule w sosie tajskim z mleczkiem kokosowym. Świeże mule myjemy i oczyszczamy. Najlepiej jest je wyszorować za pomocą ostrej drapaczki. Muszą być czyste muszelki i wszystkie muszą być zamknięte. Gdyby któraś z muszelek była lekko otwarta to uderz w nią nożem. Jak się zamnknie to znaczy, że jest dobra i świeża
Kuchnia Pokoleńmusztardą wymieszać w szklance ciepłej wody. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię i wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać żółtym serem lub parmezanem. Smacznego
kuchniabellissima.wordpress.comcebulę, aż zmięknie. pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Rozłożyć wszystko na mięsie. Patelni nie myć, będzie jeszcze potrzebna. Marchewki obrać, pokroić w plasterki i rozłożyć na grzybach. Sos – na tej samej patelni co smażyły się grzyby, roztopić masło. Wsypać mąkę chwilkę smażyć, ale nie pozwolić żeby zbrązowiało. Wlać wodę i dodać rozdrobioną kostkę rosołową, zagotować. Ciągle mieszając
Kuchnia Pokoleńziemniaków 2 cebule 1 jajko 150 g kiełbasy 1 szkl mąki sól pieprz lubczyk majeranek 1 łyżeczka sody na sos 200 g grzybków (opieńki) świeże lub mrożone 1 cebula sól pieprz olej do smażenia 3 łyżki śmietany Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach razem z cebulą, dodajemy przyprawy, sodę, mąkę i jajko oraz przysmażoną wcześniej kiełbasę pokrojoną
Gotowanie jest łatweTotalna improwizacja, Czyli wszsytko co mogłabym pamiętać z azjatyckich składników- do sosu +co mam na obiad. A tak właśnie się złożyło, że miałąm pod ręką wszsytko ;) A no i niestety by kurczak był taki a nie inny musimy go usmażyć na głębokim tłuszczu. Czytaj więcej
Pasja tworzeniapodwójnej objętości wody, ostudzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać z chlebem lub jako sos do przystawek
Szybko Tanio Smacznie