sos wykorzystaliśmy jako dodatek do selerowych placków. Składniki 200 g kwaśnej śmietany pół cytryny małe jabłko ! 100g ) cebulka ze szczypiorkiem sól pieprz czarny pół łyżeczki curry Przygotowanie Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Jabłko i cebulę
R'n'G Kitchenprzekąska, niestety strasznie, ale to strasznie niezdrowa. Jednak od czasu do czasu co nam szkodzi, prawda? Polecam podawanie go jako smarowidło do kanapek czy, jak w tym przypadku, jako sos do maczania snaków, takich jak wspomniane wcześniej grissini, których nie udało się upolować, chipsów czy krakersów. Ja do wykonania hummusu używałem pomidorów suszonych na słońcu bez zalewy, ale spokojnie można
Blendmanszkl ugotowanego ryżu 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 250 g fileta z piersi kurczaka 1 mała cebulka 1 jako sól pieprz ziołowy szczypta hyzopu na sos puszka 400 g pomidorów krojonych 4 łyżki śmietany 1 łyżka mąki jaglanej lub kukurydzianej. oregano bazylia sól cukier pieprz Składniki na pulpety wraz z pokrojonym mięsem i posiekaną cebulą wkładamy co blendera i blendujemy
Gotowanie jest łatweŚmietankę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu. Dodać sery i mieszać, aż się rozpuszczą.. Na końcu w kieliszku wódki wymieszać mąkę i wlać do sosu. Doprawić do smaku solą.. Mięso grillować po kilka min z każdej strony.. (kiedy patelnia grillowa puści mięso wtedy jest gotowe - nie szarpać). Ja podałam z szpinakowym puree z ziemniakami
Gaździnka warzyCzas przygotowania i gotowania : 25 minut Szybki, łatwy i smaczny domowy sosu z dużą ilością bazylii! Składniki 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku, przepuszczone przez praskę 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka płatków papryki 500 ml soku pomidorowego tutaj słoik pomidorów w zalewie własnej ,lub 1 puszka pomidorów całych 1 średnia cebula, obrana
w mojej kuchnioliwek. Znana na całym świecie głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka do przygotowania (można użyć ciecierzycy z puszki), dlatego też
Blendmannajpopularniejszym sposobem wykorzystania masła orzechowego w kuchni są po prostu kanapki z nim oraz dżemem. Niestety niewiele osób idzie o krok dalej, a można wyczarować z jego pomocą pyszny sos orzechowy, nadziewane czekoladki czy pyszny czekolado-orzechowy koktajl. Zachęcam więc Was do zrobienia domowego masła orzechowego, które na pewno będzie bazą dla niejednego przepisu na tym blogu! Składniki: 500g orzeszków
BlendmanBędąc w ferworze przygotowań świątecznych wpadłam w amok tworzenia nowych dań i smaków. Jak zwykle zapomniałam kupić wszystkie potrzebne składniki i musiałam improwizować z tych, które pozostały w lodówce. Sos do sałatki warstwowej to totalna wariacja kulinarna. Mam nadzieję, że … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypodniebienia. Labraksa czyli okonia morskiego przygotowałam według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Polecam więcej przepisów z tej książki, są rewelacyjne. Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKurczak, sos pomidorowy i mozzarella - nic więcej do szczęścia nie potrzeba :) Danie jest bardzo proste w wykonaniu i nie jest czasochłonne. Potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 6 plastrów szynki prosciutto 2 puszki krojonych pomidorów 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek przyprawy: sól, pieprz, oregano, chili , bazylia Piersi dokładnie oczyszczamy z błonek, przekrajmy na dwie lub trzy części
Kolejny blog o gotowaniuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wyśmienite burgery wołowe swojej roboty z domową bułką, karmelizowaną czerwoną cebulką i pysznym sosem. Przygotowując je w domu mamy pewność co zjadamy, a więc nie musimy się martwić co jest w środku i z czego to powstało Jako dodatek super się tutaj sprawdza karmelizowana cebulka, która smakuje
Marta Gotujeodsączamy z oleju i kroimy w małe kawałki. Jogurt grecki mieszamy z majonezem oraz musztardami. Dodajemy łyżeczkę kurkumy i curry, sól oraz pieprz. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy śledzie i odstawiamy do lodówki minimum na noc. Smacznego
Taste Therapyrobiłam żadnej tarty! Chodziła za mną, chodziła i wychodziła! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną tartę na cieście francuskim. Wypełniona farszem z grzybów , kaszy jęczmiennej i zalana pysznym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem ziół. Niezwykle sycąca, aromatyczna, no a przez to, że jest na cieście francuskim – błyskawiczna do zrobienia! Koniecznie spróbujcie, a potem dajcie znać jak smakowała! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkododaj koperek, a potem mięso razem z sokiem, które puściło na talerzu. Na koniec wrzuć serek pokrojony na kawałki i mieszaj wszystko, aż całkowicie się rozpuści i połączy z sosem. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function
Anioszek w kuchniszpinak. Smażyć, aż szpinak zmięknie, następnie wlać pomidory z puszki i pastę z suszonych pomidorów. Dokładnie wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wylać sos na tortellini, porozrzucać poszarpaną mozzarellę. Na koniec posypać startym parmezanem. Wstawić zapiekankę do nagrzanego piekarnika do 220 C i zapiekać 10 minut. Smacznego, to jest pyszne. Super nadaje się
Kuchnia Pokoleń