sosy - 72234 przepisów (strona:2498/4816)

Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 237

doprawiamy bazylią  mięso mieszamy z bułką w śmietanie, doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy parmezan oraz posiekaną szalotkę, formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i podsmażamy podsmażone pulpeciki zalewamy sosem, dusimy jeszcze przez około 10 minut, w międzyczasie gotujemy kaszę podajemy razem, gorące, oprószone szczypiorkiem i parmezanem! Smacznego!! P.S jeśli nie jedliście jeszcze tej pysznej kaszy lub nie lubicie próbować

Luźna Kuchnia
Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja 208

piwa czekała nie lada gratka... kucharze przygotowali m.in: białe szparagi w bułce tartej z parmezanem , zielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiem , dorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami . Moje serce jednak podbił przepyszny deser - czereśnie, migdały i werbena cytrynowa . Muszę się przyznać, że tutaj na jednym deserze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KURCZAK W SOSIE CURRY Z MANGO 297

lekko miękkie - dzięki czemu po ugotowaniu będzie soczyste i pełne smaku. Jeśli nie chcecie lub nie możecie użyć mleka kokosowego zastąpcie je 30 % śmietanką. Przed podaniem najlepiej posypać sos świeżą papryczką chili i listkami kolendry. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 duże mango 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1/2 puszki ( 200 g) mleka kokosowego opcjonalnie

cool and minty
POTRAWKA Z KURCZAKA 224

minut. Często mieszamy. Pilnujemy, aby cebula się nie przypaliła. Wlewamy rosół i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień do małego. Mąkę wsypujemy do miseczki. Stopniowo, energicznie mieszając, dolewamy śmietankę. Przelewamy do sosu. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i podzielone na kawałki mięso. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami oraz sałatą

cool and minty
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 204

sól, pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy żeby połączył się z tłuszczem i dolewamy śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z palnika. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem

Czary - gary w kuchni
Sos tatarski delikatny 171

Bardzo często korzystam z sosu tatarskiego jako dodatek do wielu dań. Idealnie sprawdza się jako akcent na kanapkach, jajkach, wędlinach czy podany do mięsa. Dziś przedstawiam lżejszą wersję (bez warzyw w occie) tzw wersję francuską. Składniki: 1 słoiczek majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z cytryny do smaku 1 łyżeczka startego chrzanu (może być ze słoiczka) 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku

Tradycyjna Kuchnia
Wegańskie pesto bazyliowe. 221

oprócz ciekawego serowo-orzechowego smaku, wzbogaciły  potrawę w witaminy z grupy B, kwas foliowy, białko, potas czy magnez. Płatków drożdżowych możecie używać także jako  zagęszczacz do zup, sosów, posypka na kanapki czy składnik wegańskiego "parmezanu" z dodatkiem nerkowców i migdałów. Zdecydowanie polecam spróbować.  PROSTE PESTO BAZYLIOWE Składniki: spora garść listków bazylii 1 mały ząbek czosnku

Powiedz dietom nie
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-Somersby 339

Dodajemy kapary – ja je lubię, więc dodałem nieco więcej. Jeśli są dla Ciebie zbyt intensywne, możesz zmniejszyć ich ilość. Doprawiamy posiekanym świeżym rozmarynem i dodajemy ok 220ml śmietany. Gdy sos się zagęści, doprawiamy do smaku solą lub pieprzem. Z solą uważajcie, bo kapary są słone! Podajemy z pieczonymi ziemniakami na sałacie rzymskiej. Szczypiorek do dekoracji. Smacznego! Zarejestruj się na streetcom.pl

MarcinChef
Sałatka z warzyw z rosołu 226

kosza bo po co to komu? Wy też tak robicie? Ja nigdy, zawsze coś pysznego z nich powstanie, czy to pasztet warzywny, czy miksuję je i zagęszczam potem sosy albo tak jak teraz robię sałatkę, nic się nie może zmarnować. Zapraszam na pyszną sałatkę. Sałatka z warzyw z rosołu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Francuskie koperty z kurczakiem serowo-curry oraz ze szpinakiem i mozzarellą 239

Powinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już

Anioszek w kuchni
Burgery jaglane z botwinką 211

burgery to zapragnęłam je mieć i proszę wjechały na stół. Burgery tak przygotowane to rozkosz dla zmysłów, polecam gorąco a do tego są bardzo widowiskowe. Do burgerów proponuję sos jogurtowo - chrzanowy idealnie pasujący do botwiny. Zajadamy na zdrowie. Burgery jaglane z botwinką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z sosem truskawkowym, z dodatkiem bazylii i miodu 196

Makaron z truskawkami kojarzy się przeważnie w formie słodkiej, najlepiej z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego. Ja dzisiaj pokusiłam się o stworzenie sosu z dodatkiem bazylii. Truskawki z bazylią tworzą smaczny i pachnący duet, aczkolwiek pewnie nie każdemu to połączenie zasmakuje. Warto jednak próbować smaków innych niż tradycyjne, czy takich, do których przyzwyczailiśmy się. Składniki na 1 porcję: makaron - użyłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami wg Okrasy 234

moje pichcenie wedle przepisów z LIDL’a , ale tym razem gotuję z Okrasą ;-) Składniki Podudzie kurczaka 2 podudzia (ja użyłam ćwiartkę kurczaka) Miód 4 łyżki Czosnek 4 ząbki Sos sojowy 2 łyżeczki Cytryna 1 cytryna Ogórek 1 świeży Jogurt naturalny 50 ml Ser feta 100g (grecki sałatkowy) Kefir 200ml Mięta 10 listków, świeżej […] The post Kurczak marynowany

Kulinarne Przeboje
Pasta z czerwonej fasoli i awokado 167

którym zobaczycie jak robię pastę. Trzeba do tego podejść z dystansem. Nie można wszystkiego brać zbyt na serio. Składniki: Czerwona fasola – 1 puszka / 220g Pomidory – 1/2 puszki Sos sojowy – 1 łyżka Awokado – 1/2 sztuki Kumin – 1 łyżeczka Papryka wędzona ostra – 1 łyżeczka Pieprz do smaku Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce lub kielichu

Blendman

Proponowane wyszukiwania