Jednogarnkowe spaghetti 298posypać drobno pokrojoną świerzą bazylią lub pietruszką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI – SZYBKIE DANIE JEDNOGARNKOWE PRZEPIS TUTAJ BOLOŃSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ MIĘSNO-RYŻOWE KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PRZEPIS TUTAJ WIEJSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Jednogarnkowe spaghetti pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Solony karmel 154Domowy solony karmel to rewelacyjny sos do wszelkiego rodzaju ciast i deserów, a nawet popcornu. Nie przepadam za zwykłym karmelem, bo dla mnie jest za słodki, natomiast ten solony idealnie przypadł mi do gustu i wiem, że następnym razem zrobię go w podwójnej porcji :) Gorący karmel jest płynny, ale po ostygnięciu i pobycie w lodówce zrobi się gęsty i ciągnący
wyzwania kuchenne
Rybka skąpana w sosie koperkowym 199Ryba w sosie koperkowym to oczywiście nieśmiertelny klasyk. Z całą pewnością jest to świetna alternatywa dla tych, którzy lubią ryby lecz nie przepadają za wersją smażoną, lub nie tolerują procesu smażenia, zapach jest bowiem wszechobecny. Chciałabym Wam zaproponować moją ulubioną wersję tego dania. Sprawdzona i niezawodna. Uwarzcie taką rybkę, do tego ziemniaczki lub ryż, jakieś warzywka i super obiad gotowy
Pichceniomania
SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM 243kroję w kostkę. Na mięso wykładam cebulę, następnie pieczarki. Całość smaruję ketchupem i majonezem. Piekę pod przykryciem w 180 stopniach (termoobieg) przez 90 minut - po godzinie wylewam nadmiar powstałego sosu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia danie posypuję serem żółtym
JejKuchnia
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 230Kombinowałam dzisiaj ze schabem. Nie chciałam zrobić tradycyjnego schabowego więc musiałam wytworzyć coś innego. Polecam wyszło pyszne. Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na
Kuchnia Pokoleń
Placuszki z batatów 192delikatnie chrupiącą skórką placuszki z batatów, kaszy jaglanej i szpinaku w towarzystwie aromatycznych przypraw takich jak: kumin (kmin rzymski – nie mylić z kminkiem!), kolendra i kurkuma, polane domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Pyszne i bardzo zdrowe danie na obiad, lunch lub kolację. Do tego sałatka ze szpinaku i pomidorków z dressingiem na bazie octu balsamicznego, syropu z agawy (można zastąpić
Moja Delicja
Gulasz/sos myśliwski 321jeszcze przez chwilkę smażymy *** *** Całość zalewamy wodą, dodajemy suszone grzybki, ziele angielskie, listek laurowy oraz majeranek. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny *** *** Po tym czasie do sosu dodajemy pokrojone w plasterki ogórki kiszone oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut, w razie potrzeby podlewamy trochę wodą *** *** Następnie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Blog z Apetytem
KREWETKI W POMIDORACH (keto, LCHF, peleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 261Dzisiaj pomysł na przepyszny i szybki obiad lub kolację, czyli krewetki w sosie pomidorowym. Przypominam, że krewetki, które mają wprawdzie chude mięso również warto spożywać będąc na LCHF ponieważ prawidłowo zbilansowana dieta ketogeniczna to zróżnicowane menu, w którym obok jajek i tłustych mięs znajdują się także wywary, podroby, dziczyzna, ryby i owoce morza np. skorupiaki. Te ostatnie warto jeść ponieważ
Ola la LCHF
Wigilijne śledzie 501Wigilijne śledzie Śledzie są jednym z dań które tradycyjnie goszczą na wigilijnym stole. Sposobów na ich przyrządzenie jest bardzo dużo. Dziś polecam przepis na pyszne, aromatyczne śledzie w sosie pomidorowym, duszone z cebulką i marchewką oraz z dodatkiem rodzynek. Są naprawdę pyszne! Składniki: 500g śledzi typu Matias 1 duża marchewka (lub dwie mniejsze) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki
Blog z Apetytem
Sałatka brokułowa z fetą 357płatki migdałowe. Prażymy. Odstawiamy do przestudzenia. Fetę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz, mieszamy. Brokuły mieszamy z fetą oraz czosnkowym sosem. Na koniec posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika/płatkami migdałowymi
Smaki Na Talerzu
Hummus – klasyczny przepis – jak zrobić 286Hummus to klasyczna pasta przygotowywana z ciecierzycy, pasty sezamowej i czosnku. Świetnie będzie się nadawała do pieczywa lub pieczonej tortilli. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MUS Z ŻURAWINY + JEJ WŁAŚCIWOŚCI 289Żurawina to zimozielona krzewinka, wydająca wielonasienne jagody, z których najczęściej robi się sosy, musy i galaretki. słodko-kwaśny dodatek do naleśników Czytaj więcej
Kasia Sarna
Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym 793papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki. Musztardę łączmy z jogurtem i majonezem. Dodajemy posiekany drobno koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz odrobinę soli. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, polewamy sosem i ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by smaki się połączyły, a sałatka dobrze schłodziła (wówczas smakuje najlepiej
Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z wędzonym kurczakiem, brokułem i groszkiem 265Prosta w przygotowaniu, a zarazem wykwintna zapiekanka. Dominuje w niej smak kurczaka i sosu beszamelowego. To ciekawe zestawienie smakowe, którego warto spróbować. SKŁADNIKI 2 udka z wędzonego kurczaka 1 brokuł 1 puszka zielonego groszku konserwowego 350 g makaronu pełnoziarnistego kokardki 200 g śmietany 30% 60 g żółtego sera 3 łyżki masła 3 łyżki mąki typ 500 (np. Wrocławskiej
Passions hobbies life
Ryż z kurczakiem w sosie serowym i brokułami 280blanszujemy lub gotujemy do miękkości (mrożony). 4. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. 5. Do cebuli i mięsa wrzucamy ryż i zalewamy to mlekiem. Aby zagęścić sos dodajemy mąkę i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec ser żółty, brokuły, mieszamy i przykrywamy na 5 min mieszając co jakiś czas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 2 porcji: 1280 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu