Pyszny sposób ,żeby zimą cieszyć się dalej smakiem cukinii i pomidorów-potem tylko otwieramy słoik podsmażymy mięsko i sos do makaronu gotowy,można również dodać do gulaszu czy ryżu-polecam ten słodko-kwaśny dodatek do dań Składniki: 1,5 kg cukinii(waga już bez nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki
Swojskie jedzonkopomidorów to doskonałe smarowidło do chleba, ale nie tylko. Możesz posmarować nią placki tortilli lub wytrawne naleśniki przed nałożeniem nadzienia, możesz posmarować rozbite mięso na roladki, nawet użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy - ogranicza Cię tylko wyobraźnia ;) Pasta może stać w lodówce (zamknięta w słoiku) kilka dni. Ale podpowiem też, że jak to dla Ciebie za dużo, to możesz też
Kolorowy Przepisowniktalerzu. Passatę pomidorową połączyłam z mięsem a potem z makaronem i danie prawie gotowe, potem tylko boczniaki i danie wjeżdża na stół. Zapraszam do spróbowania. Makaron z oregano, sosem pomidorowym z łopatką wieprzową i boczniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś zapraszamy Was do wspólnego przygotowania dania jakim są UDKA... Artykuł Udka kurczaka w aromatycznym sosie z pomarańczy pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEtrening. Tym razem w daniu przewagę mają zdecydowanie węglowodany, których jest najwięcej, jednak nie brakuje także białka i odrobiny tłuszczu. Bez wątpienia warto spróbować piersi z indyka w sosie musztardowo-miodowym, jeżeli lubisz słodko-ostre dania. Składniki 250 g filetu z piersi indyka 100 g makaronu z mąki kukurydzianej (bezglutenowy, penne/świderki/spaghetti) 150 g brokułu 1 łyżeczka oleju kokosowego
Programista w kuchniSos który powstał na potrzebę wykorzystania produktów które zostały w lodówce. Jest szybki do zrobienia. Boczku można dać mniej ponieważ ma on dać jedynie aromat wędzonki. 1 pojedyncza pierś z kurczaka ok 250 g boczku wędzonego 1 mała cebula 140 g kukurydzy po odsączeniu 10 listków świeżej bazylii papryka ostra, sól, pieprz pasata pomidorowa około szklanka pół papryki czerwonej
cukrem pudrem posypaneNaleśniki z farszem z mielonego mięsa, pomidorów i szpinaku, zapieczone pod sosem beszamelowym i mozzarellą. Bardzo sycący obiad. Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć
Bulliodobre w smaku, delikatna rybka. Co ważne tania rybka. Płaty flondry umyć osuszyć, doprawić solą i pieprzem z obydwu stron. Zawinąć w roladki, postawić pionowo w naczyniu żaroodpornym. Przygotowanie sosu – na patelni roztopić masło, dodać mleko, vegetę, gałkę muszkatołową, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać wszystkie sery, oczywiście potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki
Kuchnia PokoleńDelikatne kąski kurczaka w gęstym sosie z dużą ilością zielonego. Zamiast zwykłego makaronu nitki jarzynowe , z chrupiącej marchewki. Taki obiad to piękne kolory na talerzu i świetny smak. Jestem pewna, że ani dzieci, ani nikt inny nie odmówi porcji takiego dania. Takie warzywne spaghetti możecie zrobić sami jeśli macie specjalne urządzenie tzw. spiralizer. Jednak dużo prościej kupić gotowe w sklepie
Smaczna Pyzapolōnie 28 zōłzōm i… smacznego 1 ō- samogłoska w wymowie między o i u 2 ô= ło 3 będzie 4 bał 5 ktoś 6 pokroi 7 możecie 8 sos 9 innych 10 przepisach 11 ja 12 pół 13 mieszanki 14 garście 15 pomidory 16 cytryna 17 obierzcie 18 pokrójcie 19 idą 20 tą 21 leniwy 22 wrzućcie 23 mniejsze
Chop w kuchniWkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. W połowie pieczenia możemy przewrócić nuggetsy na drugą stronę, by równomiernie się przyrumieniły. Nuggetsy doskonale smakują z domowej roboty sosem tysiąca wysp
Dieta bez mlekamnie naleśniki. Pojawiają się i znikają, ponieważ moja ro dzina jest mega naleśnikożerna :) Tym razem oprócz tra dycyjnego sera z cynamonem jako na dzienia, proponuję polać je kwaskowym sosem z pomarańczy. Spróbujcie :) Skła dniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej szczypta solo 2 jajka w temperaturze pokojowej 2 łyżki drobnego cukru zapach waniliowy 200 ml śmietanki 30% 200 ml mleka
ChilliJemycukinii idealnie sprawdzą się na obiad w gorące dni, kiedy nikt nie ma ochoty na syte dania mięsne. Wychodzą złociste i pysznie chrupiące. Smakują najlepiej w połączeniu z lekkim sosem koperkowym. Zapewniam Was, że każdy domownik z pewnością je polubi i staną się jednym z częstych obiadów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkajeśli macie zaufanie do swoich kuchenek i patelni to nie musicie co chwilkę sprawdzać czy aby się nie przypala, ja nie mam i dlatego często zaglądam pod pokrywkę ;) Gotowy sos wykładamy na jeszcze ciepły makaron. Smacznego !!! Ps. Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw
Gotowanie...to proste !było, ten czosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej prawdziwą ikoną! Pojęcie "le grand aioli" odnosi się właściwie do całego dania, w skład którego, oprócz sosu, wchodzą blanszowane marchewki (najczęściej), ziemniaki, karczochy, fasolka szparagowa, ryby i inne owoce morza, ślimaki i jajka. Ilość czosnku, która występuje w oryginalnych francuskich recepturach nie przestaje mnie zadziwiać i fascynować - nawet przyjmując
zadanie-gotowanie