Zapiekane ślimaki makaronowe 221Dziś mam dla Was propozycję na smaczny obiad z piekarnika. A jest to makaron w kształcie ślimaków nadziewany farszem z pieczonego kurczaka i żeberek z dodatkami. Makaron zalałam sosem z passaty pomidorowej z mlekiem kokosowym. Danie wyszło naprawdę smaczne. Makaron możecie kupić na Bee.pl . Znajdziecie tam super produkty spożywcze, ekologiczne ale i kosmetyki. Zachęcam Was do zakupów bez wychodzenia
Ewa w kuchni
Konfitura z czerwonej cebuli 172serów. Jest słodka, słona i wytrawna jednocześnie. Przygotowanie konfitury jest banalnie proste i nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych. Z pewnością wyjdzie każdemu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sosy oraz inne przepisy na dania z mięsem . Składniki : 500 g czerwonej cebuli 80 ml ciemnego octu balsamicznego 40 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki tymianku 4 łyżki miodu 1/3 łyżeczki pieprzu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szybki sos tahini 168sos idealnie pasuje do pieczonej dyni, do warzyw pieczonych jak i surowych. Nadaje się do pieczywa zamiast masła czy do mięsa drobiowego. Jest aromatyczny i smakuje wyśmienicie, polecam. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Imprezowa sałatka z tortellini 137rozgrzanej, suchej patelni. Co jakiś czas potrząsamy patelnią, by słonecznik się nie przypalił. Majonez łączymy z ketchupem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos majonezowo-ketchupowy, mieszamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Źródło
Smaki Na Talerzu
Hańdyk we koperkowyj zōłzie (Indyk w sosie koperkowym) 139czowiek myśli, że by zjołd2 cojsik inkszego3, a niy yno co tydziyń te same zestawy i wtedy ôwdy4 przido Wōm sie tyn [...] Artykuł Hańdyk we koperkowyj zōłzie (Indyk w sosie koperkowym) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni
Wyborne polędwiczki wieprzowe 163Gotowe w : 30 min. Każda kucharz ma swój sposób na przygotowanie polędwiczki i tak też jest w moim przypadku. Miałam wiele prób i nie wstydzę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Imprezowa sałatka z tortellini 436rozgrzanej, suchej patelni. Co jakiś czas potrząsamy patelnią, by słonecznik się nie przypalił. Majonez łączymy z ketchupem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos majonezowo-ketchupowy, mieszamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Źródło
Smaki Na Talerzu
Gulasz węgierski (Gulasch ungherese) 181gotowaniu i dodatku aromatycznej papryki, królowej kuchni węgierskiej, bez której gulasz nie byłby gulaszem. Jeżeli szukacie przepisów na rozgrzewające dania, polecam Wam mój wcześniejszy przepis na gulasz cielęcy w sosie słodko-kwaśnym z pomidorami, suszonymi śliwkami i żurawiną. Nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Wam mój dzisiejszy przepis i życzyć smacznego :) **** Oggi vorrei condividere
La grande e la piccola cuoca
Makaron z białym sosem 175rozpuszczamy masło (średnia moc palnika), dodajemy czosnek, cały czas mieszając smażymy przez pół minuty. Następnie dodajemy mąkę i nadal mieszamy, po minucie dodajemy mleko i bulion. Gotujemy, aż sos będzie się gotował i zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki, ser, sól oraz pieprz. Kiedy ser się roztopi ściągamy z palnika i natychmiast polewamy ugotowany wcześniej makaron. Jeśli nie wyobrażacie sobie
Gotuj z Agnes
W sobotni wieczór 185uformuj kule. Każdą kulę rozwałkuj na okrągły placek o grubości około 1 cm. Wymieszaj serek łaciate z utartym żółtym serem. Dopraw solą i pieprzem. Posmaruj spód do pizzy porcją sosu bianco. Na wierzchu posyp pokrojoną szynkę.. Pokrój pomidory w grube plasterki i ułóż na pizzy. Piecz w nagrzanym piekarniku na 250ºC przez około 12 minut. Piekę pizzę na kamieniu
codojedzenia
Makaron z tuńczykiem w pomidorach 175poddusiłam, następnie tuńczyka z puszki. Przecisnęłam przez praskę czosnek i wszystko kilka minut razem się smażyło. Wspomnę, że w tym czasie gotował się już makaron. Na koniec do sosu dodałam puszkę pomidorów. Gdy zaczęło się już gotować dosypałam zioła prowansalskie. Soliłam na końcu, gdyż tuńczyk z puszki już ma trochę soli. Oprószyłam pieprzem i na chwilkę odstawiłam. Odcedziłam makaron
Pieprzyć z Fantazją
Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym 182takiego własnie użyłam. Taki grill jest o tyle lepszy, że zamykam mięso i jest poddane od razu dużej temperaturze jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste. Do sosu użyłam swoich mrożonych grzybów, które dusiłam na wcześniej podsmażonej cebulce i podprawiłam śmietaną 18% Wszystko oczywiście doprawiłam solą i pieprzem. Takie proste i bardzo smaczne danie obiadowe 😊 (function
Kulinarne przemyslenia
Kluski białe z pieczarkami i sosem pieczarkowym 205Dlaczego białe kluski spytacie? ugotowane ziemniaki są białe a po dodaniu mąki ziemniaczanej są jeszcze bielsze. Pieczarki są aromatyczne i nadają kluskom głębi. Sos pieczarkowy idealnie podkreśla smak klusek. Zapraszam do zrobienia klusek białych z pieczarkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Udka kurczaka pieczone z sezamem 205Składniki: 12 udek z kurczaka 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 3 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych 5 ząbków czosnku 3 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka ostrej papryki sól Sposób wykonania: Czosnek miażdżymy a imbir ścieramy drobno na tarce. Kawałki kurczaka wrzucamy w dużej miski, dodajemy wszystkie składniki (oprócz sezamu) i dokładnie mieszamy aby mięso było jednolicie
Qchnia po prostu
Sos tatarski z kaparami 137kuchnią. A jak kuchnia polska to (u mnie) Hanna Szymanderska. Każda potrawa, jaką dotychczas robiłam wg jej przepisu, była dokładnie taka jak trzeba. Wyszperałam parę dni temu przepis na sos tatarski z kaparami. Zrobiłam, zjadłam, publikuję. Pyszny. Na najbliższe święta będzie jak znalazł. Przepis nieznacznie zmodyfikowałam. Składniki: 5 korniszonów 1 szalotka 1 łyżka kaparów 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
Kardamonovy