sos uwielbia większość, my również. Kiedyś kosztowaliśmy go na przepięknej wyspie Kos i wyobraźcie sobie, że identyczny nam wyszedł. Składniki 500 ml jogurt 4 średnie ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 5-6 listków mięty pół cytryny sól Przygotowanie Ogórki obrałem, starłem na tarce na grubych oczkach, przełożyłem na sitko, pos kigórki Ogórki obrałem, starłem na tarce
R'n'G KitchenPyszny sos z papryki i bakłażana. Idealny dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;) a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem
Życie zaczyna się w kuchnismak lubimy. Dodać jogurt naturalny i sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, soli nie za dużo bo ogórki były wczesniej solone. Gotowy sos odstawić do lodówki na ok 30-60 minut aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujepotrza? 1 kg piersi ze hańdyka gorść12 listkōw bazyli gorść pistacjōw zōmbek czosku 3 łeżki whisky abo kōniaku sōl […] Artykuł Hańdyk we bazyliowo-pistacjowyj zōłzie (Indyk w sosie bazyliowo-pistacjowym) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniwłaśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu :D Makaron z tuńczykiem w śmietanie - palce lizać! Składniki: * 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes * 30 dkg makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony * odrobina oleju * natka z pietruszki, bazylia
Pieprzyć z FantazjąPierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki przygotowałam z dorsza z dodatkiem łososia, by przełamać nie tylko smak, ale nadać trochę koloru pierogom. Ryby wcześniej ugotowałam w bulionie, ale można zrobić je również ze zmielonej lub drobno pokrojonej surowej ryby
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!również upiec w piekarniku na mocno rozgrzanym kamieniu do pizzy. W plenerze przy ognisku i na grillu? Też można! W każdych warunkach zdołamy je upiec. Zajadałam z pysznym sosem, oto moja propozycja: 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 papryka żółta, czerwona czy zielona, 1 mała puszka pomidorów bez skórki, sól, pieprz, Świeże zioła, każdego po kilka gałązek: oregano
Leśny Zakątekliście bazylii, następnie uprażone orzeszki piniowe, a na koniec ser. Dolewamy oliwę z oliwek i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przekładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli → Piersi z kurczaka z orzechowo-pietruszkowym
Oryginalny smakWiecie, że lubimy zaskakiwać nowymi pomysłami. Tym razem postanowiliśmy wykorzystać paluszki. Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym. Składniki 500 ml bulionu warzywnego 50 g solonych paluszków sól, pieprz Przygotowanie P Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion. Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy
R'n'G Kitchenczosnkiem niedźwiedzim. Dip na bazie jogurtu doprawiony miodem i musztardą z posiekanymi listkami czosnku niedźwiedziego jest rewelacyjny, do tego bardzo fit. Nie ma porówniania z kalorycznym, szparagowym klasykiem, sosem holenderskim. Zapraszam na szparagowa ucztę! Składniki: 500 g zielonych szparagów sól, pieprz 1 łyżka masła klarowanego 100 ml białego wina Składniki na dip jogurtowy: 200 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tzatziki - grecki sos na bazie jogurtu , czosnku i zielonych ogórków. Idealny do letnich potraw, grillów i pikników. Uwielbiam... Składniki: 600 g jogurtu typu grecki - ja używam z biedronki 2 świeże ogórki ok. 250 g 50 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego sól pieprz biały Sposób przyrządzenia: Ogórki zetrzeć
pieprzny smaczeksię zarumieni, następnie dać marchew i paprykę – mieszać. Do warzyw dodać chrzan i śmietankę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Kiełbase ponacinać i ułożyć naczyniu i zalać sosem z warzywami, na koniec posypać startym żółtym serem i zapiekać ok 20 minut
Moje Wyrobyjadłam połączenie truskawek z sosem balsamicznym i rukolą, było to zaserwowane jako starter w jakiejś restauracji. Długo za mną chodził ten smak. Gdy zobaczyłam truskawki w sklepie stwierdziłam, że muszę wypróbować. Sałatka ta powstała poprzez połączenie kilku przepisów jakie znalazłam w internecie. I powiem wam, że jak dla mnie to wyszła super. W zasadzie chyba nie tylko mi smakowała
Mam apetyt na ...pieprzu Przygotowanie: Umytą i osuszoną sałatę rozłożyć na dużym talerzu. Czosnek obrać i drobno posiekać. Do niewielkiego słoiczka przełożyć wszystkie składniki dressingu. Zamknąć słoik i potrząsać do uzyskania jednolitego sosu. Polać liście sałaty dressingiem. Smacznego
Codziennik KuchennyDziś coś co można podać z makaronem lub ryżem czyli kurczak w sosie śmietanowym z kurkami, kasztanami i kukurydzą. Szybki obiad to coś co lubię, nie trzeba dużo czasu a jak smakuje. Szkoda tylko, że była to ostatnia porcja kurek jaką wygrzebałam z zamrażarki. Mam nadzieję, że w tym roku kurki obrodzą i zrobię zapasy. A jeśli jesteście ciekawi jakie
Ewa w kuchni