Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną wątróbkę z sercami w sosie z pieczarkami. SKŁADNIKI: 👌1 cebula 👌1 duża puszka pieczarek 👌mąka do obtaczania 👌1 ząbek czosnku 👌sól wg.uznania 👌1/4 łyzeczki pieprzu 👌1 kostka bulionowa 👌750 gr. drobiowej wątróbki z sercami 👌2 łyzki smietanykremówki 30% WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny
RITA food channelniego jajko, dodać startą cebulę, bułkę tartą - przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Uformować kuleczki i włożyć do gotującego się bulionu. Gotować ok 25 min (obracając) na spokojnym ogniu. Sos zabielić śmietaną i mąką zagotować i już po wyłączeniu ognia wmieszać posiekany koperek...Można na końcu dodać kilka kropel cytryny
Gaździnka warzyhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok 200ml sosu: 3 pełne łyżki płynnego miodu ¼ szklanki musztardy Dijon 1 łyżka octu z białego wina 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki tartego chrzanu Szczypta soli Świeżo mielony
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam takie śniadania czy to latem czy zimą. Ciepłymi kanapkami zapewniam sobie energię na długie godziny, polecam i Wam serdecznie. Guacamole to idealny sos do kanapek i jaja sadzonego, spróbujcie. Jajo sadzone i kanapki z guacamole - śniadanie mistrzów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePapryka faszerowana To bardzo prosty, smaczny i w miarę szybki w wykonaniu pomysł na paprykę faszerowaną mielonym mięsem, ryżem i sosem pomidorowym. Polecam! Składniki: 3- 4 papryki (mogą być różnokolorowe) 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowego) 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 pomidory 100g ryżu 1/3 szklanki bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Blog z Apetytemgotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru (około 1 płaskiej łyżeczki). Szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Łączymy z sosem przygotowanym z połączenia jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz soli i pieprzu
Smaki Na TalerzuTo danie możecie zrobić bez ziemniaków. Wersja bez ziemniaków to idealne danie na imprezę. Wykonanie tak samo tylko ominąć ziemniaki. Piersi kurze przekroić w poprzek, doprawić
Kuchnia PokoleńTaki sos sprawdzi się zarówno do mięs jaki i .... można eksperymentować :) Składniki 1 kg wiśni 120 g małych cebulek 30 g korzenia imbiru 7 czubatych łyżek cukru 100 g miodu 8 goździków 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ziarenek gorczycy 1 łyzka marynowanego zielonego pieprzu 2 łyżeczki curry sól pieprz Przygotowanie Zagotowałem wydrylowane
R'n'G Kitchenosuszyć koperek. Po tym czasie siekamy drobno i umieszczamy w pojemniku. Całość mrozimy. Teraz gdy tylko przyjdzie nam ochota sięgamy po zamrożony koperek, czy to do ziemniaków, zupy, sosu czy sałatki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewypodpraż je przez kilka minut, powinny się delikatnie zrumienić. Następnie orzeszki z patelni wrzuć do blendera i dodaj resztę składników, zmiksuj na gładko, przypraw do smaku. Porady: jeżeli sos będzie zbyt gęsty to dodaj do niego nieco oliwy, jeśli zbyt rzadki – dorzuć parę listków bazylii lub parmezan i zmiksuj ponownie, powinno pomóc, SMACZNEGO Zainspirowana przepisem A. Starmach. Polecam PESTO
Zasmakuj Kuchniodaję podsmażoną kiełbasę, boczek oraz cebulę. Doprawiam 2 łyżkami majeranku, szczyptą soli oraz pieprzem (wedle naszego uznania). Gotuję kolejną godzinę. Na koniec dodaję koncentrat, gotuję 10 minut, aby sos zgęstniał. Ewentualnie doprawiam do smaku
JejKuchniaPierś z kurczaka w sosie pomidorowym, z dodatkiem pomidorów koktajlowych, mozzarelli i świeżej bazylii. Prosty obiad w stylu włoskim. Kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć solą, pieprzem oraz
Bullioprzygotowaną sałatę i myślę, że i Wy ją polubicie… Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy sałata (u mnie lodowa, ale zwykła,masłowa też się nada), ogórek, rzodkiewki i sos jogurtowy. Szybko, prosto i pysznie. Polecam jako dodatek do obiadu. 1 główka sałaty pęczek rzodkiewek 1-2 zielone ogórki mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz
Smaki Na Talerzupieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka wkładamy do miski , doprawiamy solą , pieprzem , gałką . Dodajemy majonez i miksujemy blenderem na gładką pastę . Koniec , już gotowe Smakuje doskonale z każdym sosem np. tatarskim , na grzankach , kanapkach . Można ,również używać zamiast masła pod wędlinę , czy ser Lubię takie prościutkie przepisy z małą ilością składników ..nieprzekombinowane Smacznego ! Artykuł „Ekspresowa ” pasta jajeczna
Ogrodnik w podróżyzapakowane w małych saszetkach dressingi, to super sprawa, kiedy wybieramy się na piknik, lub przygotowujemy pudełkowe jedzenie do pracy. Wystarczy warzywa pokroić, przełożyć do pojemnika, przed samym podaniem polać sosem, delikatnie zamieszać i smak gwarantowany. Polecam :) Składniki - 3 duże pomidory - 1 cebula czerwona - pęczek zielonej cebulki - garść oliwek ( u mnie zielone z papryczka w środku ) - saszetka dressingu jogurtowego
Kuchnia z widokiem na ogród