Makaron z kurczakiem po chińsku
Makaron z kurczakiem po chińsku
Jest to moja dzisiejsza obiadokolacja. Danie nie należy do skomplikowanych, a jest smaczne i tanie. Można wręcz powiedzieć, że typowe na studencką kieszeń. Naszło mnie dziś, na coś a'la chińskiego.
Składniki na 2 porcje:pół piersi z kurczaka (moja miała 26 dag)mrożonka warzyw chińskich4 łyżeczki sosu sojowegook 2 łyżki przyprawy kuchni chińskiej Kamismakaron chiński noodles lub makaron z 3 zupek błyskawicznych (u mnie ta druga opcja)sólpieprzolejPrzygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów
Autor
FabrykaPomyslow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, kurczak, kurczak makaron, kurczak po chińsku, kurczak z makaronem, makaron po chińsku, warzywa, kuchnia chińska, sos sojowy, sosy, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, sos do kurczaka, danie jednogarnkowe, piersi, pierś, mięso, makaron smażony, dania z makaronem, makaron z zupki chińskiej, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, sos do makaronu, dania chińskie, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, drugie danie
Inne przepisy z Fabryka pomysłów
Dodaj komentarz
Karmel,
10 października 2012 21:05:08faktycznie szybciutko się robi:) fajny przepis:)
Peacock,
10 października 2012 21:07:47Ale mi narobilas smaka tym postem. Pysznie to wyglada!
Natalia,
11 października 2012 15:35:39Pamiętam takie chińskie wariacje - na 1 roku to był standard :D
Agata Pachla,
11 października 2012 17:43:20Coś dla mnie, zdecydowanie. Swoją drogą, dawno nie robiłam chińszczyzny :) Mam tylko zdjęcie tortu przed posmarowaniem go kajmakiem : http://i50.tinypic.com/2dsnswx.jpg
Anulla,
11 października 2012 21:36:13i tak fajne, a ślicznie udekorowane kajmakiem:) u mnie w domu byliby zachwyceni, ale ja musiałabym dżem dodać, bo inaczej bym się zasłodziła:)
Helka,
11 października 2012 22:11:21Mojemu by pewnie zasmakowało, bo uwielbia chińszczyznę ;))
Anulla,
11 października 2012 22:24:22ja też ją uwielbiam i to na różne sposoby:)
Emcia Pichci!,
11 października 2012 22:35:20o ja Cię! Jakie pyszności! Uwielbiam kurczaka po chińsku :)))
kruszyna,
13 października 2012 20:36:04Zjadłabym takie pyszności np na dzisiejszą kolację :D
Magda,
18 października 2012 02:10:02Wygląda pysznie :)