sosy - 72734 przepisów (strona:2483/4849)

Przecier pomidorowy II 154

sprawi, że pozbędziemy się wody z pomidorów, co zagęści konsystencję przecieru. Długie gotowanie nie jest potrzebne, jeśli przygotowujecie przeciery pomidorowe z myślą o zupach pomidorowych. Jeśli potrzebujecie przecieru do sosów pomidorowych, pizzy czy spaghetti to należy gotować je dość długo, aby były gęste. Smacznego! Print Przecier pomidorowy II .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty przecier

SprawdzonaKuchnia.pl
Budyń domowy 142

dokładnie wymieszać proszek budyniowy tak, aby nie było grudek. Kiedy woda/mleko zacznie wrzeć należy dolać mieszankę, zagotować ciągle mieszając, zdjąć z ognia rozlać do pucharków. Budyń można podać z sosem owocowym lub świeżymi owocami. Smacznego! Notes *mieszankę mąki ziemniaczanej z mąką z tapioki można zastąpić skrobią kukurydzianą, która jest biała, nie mylić jej z żółtą mąką kukurydzianą. Wszystkie składniki odmierzyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Szparagi po polsku z białym sosem 124

Przepis na sos pochodzi z XVIII wieku. Znalazłam go na stronie Kuchnia Staropolska , która jest kopalnią wiedzy o dawnej polskiej kuchni

Stare Gary
Klasyczne kotlety mielone 213

Każda gospodyni ma swój własny przepis na pyszne kotlety mielone. Dziś pokażę Wam swój sprawdzony przepis na to danie. To jest błyskawiczny i bardzo szybki przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi z wołowiną smażone w woku 197

Zróbcie koniecznie. Pyszne danie. Szybko się robi. I zjada też dosyć szybko. No i korzystać trzeba, dopóki szparagi niedrogie i w sezonie. Za chwilę już tak

slodkokwasnapl
Mintaj pieczony ze szparagami w sosie koperkowo-śmietankowym 190

Przepyszne i takie proste danie w kremowym, śmietankowo-koperkowym sosie. Ryba po upieczeniu jest delikatna i wprost rozpływa się w ustach. Szparagi pozostają lekko chrupiące i doskonale smakują w takim połączeniu. Danie przygotowuje się bardzo szybko i jestem pewna, że każdemu posmakuje. 4 duże filety mintaja pęczek szparagów 1 szkl mąki olej do smażenia przyprawa do ryb sól, świeżo zmielony

Smakołyki Asi
Szparagi i kalafior zapiekane w beszamelu 122

chwili, lekką stróżką (cały czas mieszając) wlewamy mleko, dodajemy starty ser. Podgrzewamy kilka minut. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, układamy warzywa. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podajemy z ulubionym dodatkiem. U nas makaron. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Przystawki na grilla na gorąco i zimno 144

Jakie warzywa wybrać na grilla zależy od upodobań smakowych. U nas jest to zawsze kilka warzyw, które w jakiś sposób mogę połączyć w jedną całość. Może to być dressing, sos lub hummus. Przystawki na grilla na ciepło Idealne warzywa na grilla to szparagi, bataty i cukinia. Uwielbiam grzyby. W sezonie są to kurki…A propos kurek to dzisiaj

codojedzenia
Potrawka z indyka 197

kroimy w średnią kostkę i z powrotem wrzucamy do wywaru. Śmietankę mieszamy  z mąką, dodajemy łyżkę wazową wywaru i wlewamy z powrotem do całości. Mieszając doprowadzamy do zagotowania. Sos powinien zgęstnieć. Na koniec dodajemy poszatkowany drobno koper oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ulubioną kaszą, ryżem lub ziemniakami oraz surówką

Qchnia po prostu
Bezglutenowe brownie z lodami i solonym karmelem 226

Uwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bezglutenowe brownie z lodami i solonym karmelem 226

Uwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Marchewka w ziołach 220

Dodajemy marchewkę. Chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody z martini. Przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec wsypujemy zioła i przyprawiamy do smaku solą. Mąkę rozprowadzamy w jogurcie. Zagęszczamy sos. Delikatnie gotujemy mieszając. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push

Smaki Ewy
Masło orzechowe 133

najpopularniejszym sposobem wykorzystania masła orzechowego w kuchni są po prostu kanapki z nim oraz dżemem. Niestety niewiele osób idzie o krok dalej. Osobiście bardzo lubię ryż z tofu w sosie orzechowym , zupę orzechową , curry z batatem czy tajską sałatkę . Tam wszędzie mamy dodatek masła orzechowego! Poza tym można zrobić coś na słodko. Ciastka z ciecierzycy i batoniki owsiane , to moje

Blendman
Jak zrobić hummus? Prosty przepis 137

wypróbujesz. Znany na całym świecie głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka do przygotowania (można użyć ciecierzycy z puszki), dlatego też

Blendman
Sałatka z łososiem i gruszką 195

wymagająca tylko kilku składników. Potrzebujemy: 100 g wędzonego łososia 1 paczka mixu sałat 1 gruszka 0,5 awokado 1 camembert (krążek 100-120g) 2 łyżki pestek dyni Sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczkę oliwy z oliwek 1 łyżeczkę soku z cytryny 1 ząbek czosnku Do miski wrzucamy mix sałat. Awokado obieramy i kroimy w kostkę

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania