Przecier pomidorowy II 154sprawi, że pozbędziemy się wody z pomidorów, co zagęści konsystencję przecieru. Długie gotowanie nie jest potrzebne, jeśli przygotowujecie przeciery pomidorowe z myślą o zupach pomidorowych. Jeśli potrzebujecie przecieru do sosów pomidorowych, pizzy czy spaghetti to należy gotować je dość długo, aby były gęste. Smacznego! Print Przecier pomidorowy II .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty przecier
SprawdzonaKuchnia.pl
Budyń domowy 142dokładnie wymieszać proszek budyniowy tak, aby nie było grudek. Kiedy woda/mleko zacznie wrzeć należy dolać mieszankę, zagotować ciągle mieszając, zdjąć z ognia rozlać do pucharków. Budyń można podać z sosem owocowym lub świeżymi owocami. Smacznego! Notes *mieszankę mąki ziemniaczanej z mąką z tapioki można zastąpić skrobią kukurydzianą, która jest biała, nie mylić jej z żółtą mąką kukurydzianą. Wszystkie składniki odmierzyć
SprawdzonaKuchnia.pl
Szparagi po polsku z białym sosem 124Przepis na sos pochodzi z XVIII wieku. Znalazłam go na stronie Kuchnia Staropolska , która jest kopalnią wiedzy o dawnej polskiej kuchni
Stare Gary
Klasyczne kotlety mielone 213Każda gospodyni ma swój własny przepis na pyszne kotlety mielone. Dziś pokażę Wam swój sprawdzony przepis na to danie. To jest błyskawiczny i bardzo szybki przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi z wołowiną smażone w woku 197Zróbcie koniecznie. Pyszne danie. Szybko się robi. I zjada też dosyć szybko. No i korzystać trzeba, dopóki szparagi niedrogie i w sezonie. Za chwilę już tak
slodkokwasnapl
Mintaj pieczony ze szparagami w sosie koperkowo-śmietankowym 190Przepyszne i takie proste danie w kremowym, śmietankowo-koperkowym sosie. Ryba po upieczeniu jest delikatna i wprost rozpływa się w ustach. Szparagi pozostają lekko chrupiące i doskonale smakują w takim połączeniu. Danie przygotowuje się bardzo szybko i jestem pewna, że każdemu posmakuje. 4 duże filety mintaja pęczek szparagów 1 szkl mąki olej do smażenia przyprawa do ryb sól, świeżo zmielony
Smakołyki Asi
Szparagi i kalafior zapiekane w beszamelu 122chwili, lekką stróżką (cały czas mieszając) wlewamy mleko, dodajemy starty ser. Podgrzewamy kilka minut. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, układamy warzywa. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podajemy z ulubionym dodatkiem. U nas makaron. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui
R'n'G Kitchen
Przystawki na grilla na gorąco i zimno 144Jakie warzywa wybrać na grilla zależy od upodobań smakowych. U nas jest to zawsze kilka warzyw, które w jakiś sposób mogę połączyć w jedną całość. Może to być dressing, sos lub hummus. Przystawki na grilla na ciepło Idealne warzywa na grilla to szparagi, bataty i cukinia. Uwielbiam grzyby. W sezonie są to kurki…A propos kurek to dzisiaj
codojedzenia
Potrawka z indyka 197kroimy w średnią kostkę i z powrotem wrzucamy do wywaru. Śmietankę mieszamy z mąką, dodajemy łyżkę wazową wywaru i wlewamy z powrotem do całości. Mieszając doprowadzamy do zagotowania. Sos powinien zgęstnieć. Na koniec dodajemy poszatkowany drobno koper oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ulubioną kaszą, ryżem lub ziemniakami oraz surówką
Qchnia po prostu
Bezglutenowe brownie z lodami i solonym karmelem 226Uwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Bezglutenowe brownie z lodami i solonym karmelem 226Uwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Marchewka w ziołach 220Dodajemy marchewkę. Chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody z martini. Przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec wsypujemy zioła i przyprawiamy do smaku solą. Mąkę rozprowadzamy w jogurcie. Zagęszczamy sos. Delikatnie gotujemy mieszając. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewy
Masło orzechowe 133najpopularniejszym sposobem wykorzystania masła orzechowego w kuchni są po prostu kanapki z nim oraz dżemem. Niestety niewiele osób idzie o krok dalej. Osobiście bardzo lubię ryż z tofu w sosie orzechowym , zupę orzechową , curry z batatem czy tajską sałatkę . Tam wszędzie mamy dodatek masła orzechowego! Poza tym można zrobić coś na słodko. Ciastka z ciecierzycy i batoniki owsiane , to moje
Blendman
Jak zrobić hummus? Prosty przepis 137wypróbujesz. Znany na całym świecie głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka do przygotowania (można użyć ciecierzycy z puszki), dlatego też
Blendman
Sałatka z łososiem i gruszką 195wymagająca tylko kilku składników. Potrzebujemy: 100 g wędzonego łososia 1 paczka mixu sałat 1 gruszka 0,5 awokado 1 camembert (krążek 100-120g) 2 łyżki pestek dyni Sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczkę oliwy z oliwek 1 łyżeczkę soku z cytryny 1 ząbek czosnku Do miski wrzucamy mix sałat. Awokado obieramy i kroimy w kostkę
Emskie Smaki