Dolma, czyli gołąbki w liściach winogron

Dolma, czyli gołąbki w liściach winogron

Dolma, czyli gołąbki w liściach winogron

Jeśli nie robiliście jeszcze takich gołąbków, to gorąco polecam, bo są wspaniałe. Są one bardzo popularne  w  Turcji, Grecji czy na Bałkanach. Mogą być w wersji mięsnej lub wegetariańskiej.  Liście winogron wciąż mam na działce, ale jeśli takowej nie posiadacie, można je bez problemu dostać w internecie. Gołąbki są bardzo aromatyczne i różnią się znacznie od tych znanych w Polsce, nie tylko zamianą liści kapuścianych na winogronowe, ale i zawartością farszu. Składniki: 20 liści winogron+4 0,5 kg łopatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, ryż, mięso, sosy, majonez, suszone pomidory, sos mięsny

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.