Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem
Niby pieczeń jak każda inna, ale dodatek chrupiącego boczku nadaje jej nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: • 250 g łopatki wieprzowej • 250 g wołowiny • 250 g boczku surowego • 2 jajka • 2 cebule • 1 bułka kajzerka • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1/2 łyżeczki majeranku... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, mięso, bułki, sos pieczarkowy, sosy, puree, papryka, ogórki, ogórki konserwowe, kanapki, ziemniaki, wołowina, obiad, kanapka, pomysł na obiad, wieprzowina, pasztet, mięsa pieczone, pieczony boczek, pieczone ziemniaki, sos mięsny, mięso na obiad, pasztet wieprzowy, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz