Pikantna zupa z pieczonych warzyw
Pikantna zupa z pieczonych warzyw
Pikantna zupa z pieczonych warzyw , mimo iż ma długą listę składników, jest wyjątkowo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dodatkowi imbiru, czosnku i cynamonu doskonale rozgrzewa w jesienne chłodne dni. Poza sezonem można pominąć dodatek dyni lub zastąpić ją mrożoną kukurydzą albo czerwoną fasolą. Pikantna zupa z pieczonych warzyw znana jest chyba pod każdą szerokością geograficzną, choć w zależności od regionu różni się składem i przyprawami. W Maroku zamiast wymienionych w przepisie przypraw dodaje się ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, dynia, seler, ziemniaki, imbir, zupa krem, shoarma, sosy, mielone, ciasto, sałatka, sałatki, zupa grzybowa, czerwona fasola, fasola czerwona, curry, makarony, boczek, szynka, kasza jaglana, makaron, obiad, fasola, kokosowe, kasza, sos do makaronu, proste ciasto, pieczona szynka, pieczeń z szynki, zupa rybna
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz