Krwawa Mary (Bloody Mary)
Krwawa Mary (Bloody Mary)
Opis Krwawa Mary (Bloody Mary): Krwawa Mary (Bloody Mary) to drink, który swoją nazwę otrzymał dzięki kolorowi kojarzącym się z krwią. Mówi się również że zawdzięcza on swoją nazwę brytyjskiej królowej Mari i Tudor, która zmarła w 1558 roku, a po śmierci często była nazwana właśnie Krwawą Mary. Drink ten podajemy w wysokiej szklance typu Colins wypełnioną w 3/4 kostkami lodu. Drink jest na tyle popularny, że został wpisany na oficjalną listę koktajli IBA. Jako dekorację oraz do smaku często dodaje się łody... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Autor
Anna Jankowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
koktajle, sosy, halloween, seler naciowy, sos pomidorowy
Inne przepisy z FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję