Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Większości mięso z indyka, kojarzy się z sucharem. Wcale tak być nie musi. Wystarczy krótko je potraktować, szczególnie filety z kurczaka. Najbardziej soczyste są udka, i tutaj postawiliśmy na jakość i smak. Mięso wyszło kruche, delikatne, a połączenie z kaszą i jajkiem dodało barw.  Składniki 400 g filetów z udźca indyka 1 cebula 3 łyżki oleju 300 ml bulionu drobiowego 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku 1 łyżka mąki 100 ml zimnej wody 100 g kaszy gryczanej 2 jajka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, mięso, kasza gryczana, indyk, sosy, udka , kurczak, filet z kurczaka, udka z kurczaka, mięso duszone, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, zapiekany kurczak, kurczak na parze

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.