Nic dodać, nic ująć – jak w nazwie dania:) To pewnego rodzaju sałatka, która sprawdzi się świetnie podczas cieplejszych dni. Smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zdecydowanie polecam. ok. 1 kg małych, młodych ziemniaków 4 jajka 250 g małych pieczarek 200 g boczku (u mnie surowy, w cienkich plastrach) około 1/2 szkl. bulionu garść lub dwie roszponki 1 łyżka białego octu winnego olej/masło sol, pieprz Wyszorowane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko (nie powinny się rozpa... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...