Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Przepis na : obiad

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym to idealny jesienny obiad. Kremowe kluseczki z dodatkiem niezwykle aromatycznego masła szałwiowego to bezbłędna propozycja na obiad dla dwojga lub dla całej rodziny. Co to jest gnocchi? Gnocchi to małe włoskie kluseczki. Wywodzą się z północnych regionów Włoch, ale pojawiają się na talerzach w domach całym kraju. I jak to w przypadku większości włoskich przepisów bywa, rodzajów gnocchi jest tyle, ile regionów. W zależności od miejsca przygotowywania, na liście składników gnoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję