Przepis na : obiad
Składniki: 3 torebki ryżu 2 duże filety z kurczaka (lub 3 mniejsze) 320 ml śmietany 18% 3 łyżki musztardy kremskiej sól świeżo zmielony pieprz 2 cebule 2 łyżki masła olej 1 garść posiekanej natki pietruszki Kurczaka kroimy na kawałki- większa kostka – solimy, pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Na patelnię wrzucamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy trochę oleju (około 2-3 łyżek) i wrzucamy pokrojonego w kawałki fileta z kurczaka. Dusimy aż mięso się usmaży. ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...