
W mojej kuchni śledzie są obecne przez cały rok, uwielbiamy je w każdej postaci. Tradycyjny polski śledź w śmietanie jest szczególnie polecany w czasie Wielkiego Postu. Proponuję wersję leicht, zamiast śmietany pyszny sos jogurtowy i dodatek kiszonego ogórka, obok tradycjnego jabłuszka z cebulką. Możesz użyć śledzia solonego, ale gotowy śledź ze słoika w oleju też się nadaje. Tym razem właśnie takiego użyłam. Do tego ziemniaczki w mundurkach i pyszny postny obiad gotowy! Składniki: 5-6 sztuk śledzi 5 łyżek jo... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...