Minimum wysiłku, maksimum smaku. Najlepsza następnego dnia. Podawaj pokrojoną w plastry z ulubioną surówką. Składniki: 400 g makaronu penne (pióra) lub inny 1 duży jogurt naturalny 3 łyżki śmietany 100 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli 1 słoik suszonych pomidorów (ok. 200 g) opcjonalnie: 1 jajo sól, pieprz Ugotuj makaron al dente. W blenderze zmiksuj jogurt, śmietanę, mozzarellę, ser żółty i pomidory (jajo). Dopraw solą i pieprzem. W dużej misce wymieszaj makaron i sos. Wysmaruj olejem naczynie do zapiekania i ... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).