1.Tofu w 2 wersjach: słono-kwaśnej i słono-pikantnej W końcu odkryłam świetne przepisy na tofu. Nie lubię sosów słodko-kwaśnych, więc szukałam czegoś pikantnego, słonego i kwaśnego. Pierwszy przepis słono-kwaśny 'serowy' tu a drugi słono-pikantny tutaj . Robi się praktycznie samo, trzeba tylko wymieszać składniki marynat i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni, minimum dobę. Piekłam w piekarniku (200 stopni, ok. 20-30 minut), można też zrobić na grillu. W najbliższym czasie zaserw... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).