Tę słynną sałatkę najprawdopodobniej stworzył pan Cobb w latach 30. XX wieku. Często gości w menu amerykańskich restauracji. Jest łatwa w przygotowaniu, sycąca i PYSZNA. Można ją zabrać w pojemniku do pracy. Tak podaje się Cobb salad w restauracjach (sałata/szpinak ułożone na spodzie głębokiego talerza, na wierzchu reszta składników ułożona rzędami i polana sosem), ale wg mnie jest smaczniejsza po wymieszaniu wszystkich składników. Możecie je zmieniać wg uznania, pamiętając o grupach: orzechy, warzywa, roś... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).