Chińska zupa ostro-kwaśna

Chińska zupa ostro-kwaśna

Chińska zupa ostro-kwaśna

Lekka, smaczna i bardzo prosta chińska zupa o specyficznym ostro kwaśnym aromacie. U mnie wersja z piersią kurczaka, który wegetarianie mogą zastąpić serem tofu. Składniki: 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego pierś z kurczaka 2 łyżki mąki ziemniaczanej kilka grzybów mun 50 g bambusa z zalewy jajko mała cebula 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego szczypta (lub więcej) chilli sól dodatkowo: makaron sojowy                     s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, zupa, kurczak, sos sojowy, pierś, makaron, sosy, piersi, makarony, chilli, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser, drobiowe, prosta zupa, kurczak z serem, kurczak z makaronem, sos chilli, sos z grzybów , sos do jajek, sos do kurczaka, sos do makaronu, kurczak w zalewie, gotowany kurczak, kurczak po chińsku, zupa warzywna, zupa grzybowa, makaron z serem, makaron po chińsku

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję