Jajka inaczej

Jajka inaczej

Jajka inaczej

Ja oczywiście wyskakuję z jajkami po świętach Wielkanocnych. Ale jajka w mojej rodzinie je się w dużych ilościach i pod różną postacią, żeby nie było nudno. Jajka lubię faszerować. Nadziewam je różnymi farszami ale dziś pokażę chyba znany i prosty. Na dodatek, moje faszerowane jajka będą jeszcze podsmażane :) Składniki: 5 jajek + 2 jajka do panierowania 1/2 cebuli 15 dag pieczarek bułka tarta sól pieprz Sos: 1 mała Activia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olikowa kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

OliczekoOliczeko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, majonez, pieczarki, sosy, koperek, cytryna, przepisy na święta, tarta, jajka faszerowane , pyszne sosy, cebula, jogurt, lekka, przekąski, przekąska, cukier, bułki, jajka nadziewane, jajka na święta, jajka z farszem, siekane, przekąski na ciepło, jogurtu, pietruszka, proste i szybkie przepisy, sos ziołowy, sos do jajek, pieczarki w sosie, jak zrobić wodę z cytryna, pieczarki przekąska

Inne przepisy z Olikowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.