Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem

Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem

Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem

Burritoski to prosty sposób do wykorzystania mielonej wołowiny. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską i meksykańską przypadną do gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.  Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju -1 puszka pomidorów -słoiczek ostrego ajwaru -1 l bulionu -1 ząbek czosnku -słodka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Autor

ZuzaZuza

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ryż, mięso, sosy, pulpeciki, zapiekanki, tortilla, zapiekanka, makaron, mięso mielone, wołowina, makarony, pieczywo, krokiety, kotlety, pulpety, kotlet, zapiekanka z mięsem , kotlety mielone, ryż z warzywami, zapiekanka meksykańska

Inne przepisy z Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.