Papryki faszerowane ryżem i ziołami

Papryki faszerowane ryżem i ziołami

Papryki faszerowane ryżem i ziołami

Bardzo lubię faszerowane papryki. Często robię je z dodatkiem mięsa, tym razem wersja ziołowa, tylko ryż i dużo aromatycznych ziół. Podłużne papryki też wydają mi się smaczniejsze od tradycyjnych okrągłych. Poza tym łatwiej mi się je faszeruje. Polecam!składniki6 podłużnych papryk2 ząbki czosnkuok 700 g pomidorów1 cebula - drobno posiekana1/2 szklanki ryżupęczek pietruszkiok 15 listków mięty1 łyżeczka suszonej miętysól, pieprzoliwa z oliwekprzygotowaniePapryki umyć, położyć na desce, ściąć wzdłuż wierzch pap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, papryka faszerowana, pomidor, sosy, cebula, ryż smażony, mięso, czosnek, pietruszka, warzywa, suszone pomidory, ryż z warzywami, czosnek w ziołach, sos do ryżu, warzywa na patelnie, sos ziołowy, mięsa pieczone

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.