Przepis na : obiad
Wiedząc już jak smakuje stek z tuńczyka z delikatnymi smakowo dodatkami, przepis tutaj , drugi kawałek swojego tuńczyka postanowiłam zrobić z wyrazistymi dodatkami w postaci warzyw balsamico no i już często goszczącymi u nas na stole batatami. Pieczarki balsamico robiłam już kilkakrotnie, marchewkę w sosie balsamico tak samo więc postanowiłam połączyć oba i bazując na przepisie Magdy Gessler z książki "Kolory smaków" po drobnych modyfikacjach powstał poniższy przepis Składniki 1 duża lub 2 mniejsze polędwice ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...