Przepis na : śniadanie
Szpinak jest cennym źródłem witamin, białka, błonnika, karotenoidów i soli mineralnych. Korzystnie wpływa na nasze zdrowie, jest bogaty w antyoksydanty żelazo i kwas foliowy. Ja i moja rodzinka zajadamy szpinak bez względu na porę roku. Wiosną oczywiście jest najsmaczniejszy. Świeżutkie młode listki kupiłam na targu a wraz z nimi zakupiłam też truskawki... no i nie omieszkałam połączyć tych smaków, nie zawiodłam się :) Sałatka wyszła znakomita, doskonała na wiosenne sniadanie. Polecam :) Składniki ( na dwie porc... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...