Kurczak z brzoskwiniami i papryką
Kurczak z brzoskwiniami i papryką
Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, puszka brzoskwiń, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, zielona papryka, czerwona papryka, 1 kostka rosołowa, łyżka estragonu, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka curry, 1 łyżka cynamonu, 2 łyżki sosu słodko- kwaśnego chili, sól, pieprz, łyżka mąki tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Estragon, zioła prowansalskie, tymianek i curry mieszamy w miseczce. Ziołami obsypujemy kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
Pobitegarybarbary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, papryka, pierś, piersi, curry, sosy, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kuchnia chińska, dania mięsne, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, warzywa na patelnie, mięso, dania chińskie, kurczak w zalewie, kurczak z papryką , kurczak curry, kurczak z czosnkiem, kurczak słodko kwaśny, sos do kurczaka, kurczak po chińsku, gotowany kurczak, sos mięsny, mięso duszone
Inne przepisy z Pobite gary Barbary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję