Przepis na : obiad
Zup ciąg dalszy. Dzisiaj przestawiam Wam krem kukurydziany. Lubię kremy, bo są łatwe do zrobienia. Dodatkowo można przemycić w niej dużo warzyw i opróżniam przy tym lodówkę. Nie lubię wyrzucać jedzenia do kosza, według mnie jest to marnotrawstwo. Zupka kukurydziana jest trochę praco i czasochłonna, ale jej smak wynagrodził mi ten czas ;) Składniki : 2 puszki kukurydzy łyżeczka tartego imbiru 2-3 łyżki masła 1 marchew 1 pietruszka 2 grubsze plastry selera 2 średnie ziemniaki około 2 l wody 1/2 cebu... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Hej !
Tu Justyna :)
Postanowiłam spełnić swoje małe marzenie i w końcu po wielu przemyśleniach założyłam bloga. Mam nadzieję, że zainteresują Cię moje przepisy oraz zainspirują do tworzenia Twoich własnych dań. Czasem wystarczy zmienić jeden składnik, by potrawa nabrała całkiem innego nowego charakteru.
Swoją wiedzę staram się ciągle pogłębiać, czytając rożne książki, publikacje, a także ucząc się od innych blogerów.
Trzymam, że moje przepisy będą dla Ciebie pyszną wycieczką po krainie smaków.
Pozdrawiam :)