Kiełbasa krakowska w drobną kosteczkę się pokroiła, z startym serem i suszonymi pomidorami połączyła. Pieprzem z kolendrą oraz chili doprawiła, i na cieście francuskim położyła. Razem się zrolowali, na roladki podzielili, i w kształcie serca na blaszce ułożyli. Oliwki miejsce dla siebie wybrały, bo w miłosnym uniesieniu udział też mieć chciały. Serce upieczone, gorące, pełne namiętności, dążące do doskonałości, serem zostało oprószone i listkami bazylii ozdobione. Takie serce to smak, za... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.