bananowy pudding chlebowy* z sosem orzechowym** i miodem, banan*z domowego chleba tostowego** masło orzechowe+mlekoTen zapach w trakcie pieczenia *.* Nocne rozmowy. Lekki uśmiech na twarzy. Chwila ciszy. Przepis:kilka kromek chlebajajko1/2 zmiksowanego banana30ml mlekacynamon, szczypta soli, ew. coś do posłodzeniaNaczynko smarujemy masłem. Wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Banana mieszamy z resztą składników i powstałą masą zalewamy chleb tak, aby wszystko zostało przykryte. Odstawiamy na jakieś 15... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...