Spring rollsy z kurczakiem i warzywami
Spring rollsy z kurczakiem i warzywami
Spring rollsy inaczej krokiety wiosenne, popularne w kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo – Wschodniej. To nic innego jak naleśniki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno – warzywnym lub krewetkowym. Odmiany mogą się różnić w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Jadane na zimno lub smażone, podawane z różnymi sosami i dipami. Te smażone – w Polsce odnoszą się do tzw. sajgonek, kojarzonych z wersją wietnamską. Doskonałe jako lekka kolacja, przystawka dla gości czy drugie śniadanie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
kierunekuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dipy, ogórki, kurczak, seler naciowy, sosy, piersi, śniadania, pierś, naleśniki, rukola, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kolacja, grill, naleśnik, krokiety, przystawki, filet z kurczaka, kurczak z warzywami, dania mięsne, szybkie śniadanie, kurczak z papryką , szybka kolacja, kurczak grillowany, warzywa na patelnie, kurczak po wietnamsku, kurczak po chińsku, drugie danie, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kierunekuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję