Składniki: masło orzechowe (3 łyżki) woda (1/2 szklanki) sos sojowy ciemny (2 łyżki) sok z cytryny (2 łyżki) ząbek czosnku (1 szt.) papryka ostra Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka. Podgrzewamy ciągle mieszając. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...