Składniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka) woda (2 l) kurkuma (1 łyżeczka) ostra papryka garam masala (1/2 łyżeczki) ocet jabłkowy (kilka kropel) tarty imbir (1/4 łyżeczki) pieprz sól sezam (3 łyżki) Czas przygotowania: 75 min. Liczba porcji: 5 Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy. Wkładamy do garnka. Wlewamy 2 litry wody. Solimy. Gotujemy ok. 45 min. Zdejmujemy z palnika. Blend... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...