Naleśniki na mące gryczanej z nadzieniem rybnym w sosie śmietanowo-pomidorowym. Przepis na takie naleśniki znalazłam w książce "Przekąski na przyjęcia" i muszę przyznać, że podeszłam do niego z rezerwą. Jednak okazały się bardzo miłą niespodzianką, są po prostu bardzo dobre. Składniki na 8 małych naleśników: 100 g mąki gryczanej 250 ml mleka 2 jajka szczypta soli 1 cebula 1 łyżka masła 400 g fileta z mintaja lub innej białej ryby (może być mrożona) 100 g śmietany 18% 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczk... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...